Ei Psykoterapi

Ei Psykoterapi er en terapiform, hvor mennesket ses som en helhed bestående af psyke, krop og helbred. Terapien går ud på at integrere relevante metoder, værktøjer og viden(skab), som får dig hjem i essens. Sagt på en anden måde, – jeg hjælper dig af med dine uhensigtsmæssige mønstre, overbevisninger, chok eller traumer, så du på en positiv måde kan komme “hjem i dig selv”, som den du oprindelig er med dine egne ressourcer og kapacitet.

Hos mig er der ikke overflødig snak, og det er ikke meningen, at du skal sidde på “kogepladen”, så derfor har jeg fokus på handling og transformation. Du er i centrum, så det foregår selvfølgelig i dit tempo. Du bliver mødt med forståelse og nærvær fra mig og helt ufordømmende og støttende hjælper jeg dig i processen.

charlottemoesby.dk

Hvad kan jeg hjælpe dig med?

Det kan være, at du døjer med fysiske smerter, som du ikke kan slippe af med. Det kan være ondt i maven, muskel- og ledsmerter, allergier o.s.v. – eller måske er du sportsudøver og bøvler med skader og skavanker. Det kan også være, at du har fået en hjernerystelse eller et piskesmæld, som forhindrer dig i at genoptage din hverdag.

Det kan være du lider af angst/præstationsangst, depression, lavt selvværd eller fobier af forskellig karakter. Måske oplever du, at det kan være problematisk eller ubehageligt for dig at være i forskellige relationer – fx. med familiemedlemmer, venner eller kollegaer.

Måske er du selv bevidst om, at du har chok eller traumatiske oplevelser, der hæmmer dig i dit liv og din hverdag. Det kan også være, at du ikke er bevidst om det, men at det “ringer ind”, når du læser dette. Det kan fx. være skilsmisse, dødsfald eller andre oplevelser, der er kommet som et lyn fra en klar himmel, og derved har sat sine spor i dig.

Det kan være, at du føler dig udbrændt, energiforladt trist eller føler at livet gør ondt, der hvor du er lige nu. Måske kan du slet ikke selv finde ud af, hvad det handler om, men du har lyst til forandring i dit liv. Så har du allerede taget det første skridt!

Jeg har bare nævnt nogle eksempler her, men det er muligt at arbejde med stort som småt af enhver karakter – så længe du har lyst til at arbejde med det.

Du er ikke alene!

Mange kan være forudindtaget og have fordomme omkring terapi, og for nogle er det ligefrem et tabu. Det er helt normalt at få massage, akupunktur, wellness, kostvejledning, gå til yoga, sport o.s.v. Måske er det lettere at forholde sig til det fysiske, hvor man med en vis stolthed kan fortælle omverdenen, at man vedligeholder og plejer sin krop. Jeg er af den opfattelse, at det er fuldstændig lige så vigtigt at pleje den mentale del af sig selv. Det er nemlig sådan, at hvis der er ubalance i det psykiske, så er der også i det fysiske – og omvendt.

Tænk hvor skønt det vil være, hvis det fremover bliver fuldstændig ligeså legalt at fortælle, at man vedligeholder sin krop og psyke både med ovennævnte fysisk pleje og forkælelse, men også ved at gå i terapi. For mig er begge sider lige vigtige, og det ene fungerer ikke uden det andet. Du nøjes heller ikke med at putte olie på din bil, mens der ingen luft er i dækkene, som i stedet må køre på fælgene. Du plejer bilen hele vejen rundt, og sørger for at få den til service.

I mange tilfælde kan det være svært at finde vej, når man står midt i ”skoven”. Du kender nok udtrykket: ”man kan ikke se skoven for bare træer”! Det kan også være tilfældet i vores liv. Man står midt i noget, som man slet ikke kan se sig ud af, og man ved ikke hvor man skal starte eller slutte. Her er ingen udgange og det er umuligt at finde løsninger, når man er i skoven. Det kan ske – og det sker – for os alle.

Ingen går gennem livet uden at få små eller store chok. Vi oplever alle sammen at miste et dyr eller et menneske, som vi elsker højt. Nogen bliver skilt, nogen bliver fyret, nogen er ude for ulykker o.s.v. Derfor er det helt NORMALT – og hverken flovt eller pinligt, at man på et tidspunkt i sit liv kan have brug for en hjælpende hånd til at komme videre.

Det er bare menneskeligt. Og du er ikke alene!!

charlottemoesby.dk

Sådan foregår en session

Alt foregår via samtale i form af de redskaber jeg har. Et vigtigt redskab for mig er, at jeg aflæser din krops reaktioner, når vi taler sammen. På den måde opfanger jeg de signaler som din krop og underbevidsthed helt urbiologisk sender ud. Man kan sige, at jeg taler med både din krop og dit hoved.

Hvis vi undervejs finder ud af, at du har et chok eller traume, så fjerner jeg det – selvfølgelig kun med din accept. Sessionen afsluttes altid med at jeg sikrer mig, at du har det godt, og har en god tilstand indeni.

Mærker du behov aftaler vi en ny tid, men ellers er det helt naturligt, at dagens arbejde skal processe, og at du måske lige skal have tid og plads til at mærke effekten og hvordan det NU er at være dig. Måske får du AHA oplevelser og nye indsigter. Er der mere at komme efter, er du altid velkommen til at bestille en ny tid. Nogle ting klares på 1 session, nogle kræver flere, og så er det ofte sådan, at når man mærker hvor skønt det er at få ”ryddet op” i krop og sind, så får man øje på andre ting, som det også vil lette at få kigget på. Det er helt individuelt.

Jeg kan hjælpe dig med at forløse og forandre de oplevelser og erfaringer du har gjort dig, og som forhindrer dig i at være i essens, som er den reneste udgave af dig.

Pris per session: 1.111 kr.

Varighed: 75-90 minutter.

Det er vigtigt for mig, at du ikke skal have skrubler over, hvis du efterfølgende møder mig ude i byen, i Kvickly, på fodboldbanen eller andre steder. Jeg parkerer vores samtale i mit arbejdsrum, og jeg vil aldrig spørge eller referere til vores samtale på anden grund end i min klinik.
charlottemoesby.dk

Afhængigheder, Allergier, Angst, Astma, Borderline, Børn med problemer, Depression, Diagnosechok, Dødsfald, Eksamensangst, Ensomhed, Familieproblemer, Fertilitetsproblemer, Fobier, Graviditets- og efterfødselsreaktioner, Jalousi, Konflikter, Kriser, Manglende livsglæde, Misbrugsproblemer, Mistrivsel, Mobning, OCD, Omsorgssvigt, Ondt i livet, Overgreb, Problemer i parforhold, Personlighedsforstyrrelser, Præstationsangst, PTSD, Relationsproblematikker, Samlivsproblematikker, Selvskadende adfærd, Selvværdsproblematikker, Skam/skyld, Skilsmisse, Sorg/tab, Spiseforstyrrelser, Sportsskader, Stress, Sygdom, Søvnproblemer, Tidligere traumer, Traumer/chok, Tristhed, Udbrændthed, Utroskab, Vægtproblematikker.

Udfordringer med karrierevalg, personlig udvikling, pårørende, selvtillid.

Måske oplever du?

Fortiden forgifter nuet

Ei psykoterapi anvender redskaber til at forløse chok der er baseret på en metode, der i sin tid blev opfundet af psykolog Francine Shapiro. 

Det er ikke kun store traumatiske oplevelser, der kan påvirke os som mennesker og spille en rolle i vores liv. I virkeligheden skal man ikke undervurdere mindre traumer eller dårlige oplevelser og livserfaringer som fx at føle sig udenfor ”flokken”, angrebet, afvist eller uelsket. Sådanne oplevelser kan være sårende og få stor betydning for den enkeltes selvopfattelse. 

Det kan være oplevelser i relationer med forældre, søskende, lærere, venner eller kollegaer, som af den enkelte opleves på en uhensigtsmæssig måde, og som får store konsekvenser såfremt de negative oplevelser ikke bliver bearbejdet. Det er vigtigt at forstå, at dette altid opleves individuelt fra person til person. Hos det ene menneske opleves en hendelse traumatisk, mens det intet indtryk gør hos en anden. Derfor er denne terapiform også altid individuel. 

Et chok defineres som en oplevelse eller en hændelse, som kommer fuldstændig bag på dig. Det var helt uforudset, og kom ud af den blå luft eller som lyn fra en klar himmel. Det opfattes som værende højdramatisk, og der er ingen udvej. Går du rundt med et uforløst chok, så kan du opleve at det bliver trigget, når du er i situationer, som minder om den situation, hvor du i sin tid fik grundchokket. Det kan blive trigget af dufte, lyde, billeder, fornemmelser, stemninger og endda af årstider.

Hvis du ikke tager hånd om sådanne oplevelser for eksempel gennem terapi, så kan disse chok, negative fornemmelser, følelser og endda frygt, skyld eller skam dukke op til overfladen igen og påvirke dig og dit liv, der hvor du er nu. De kan blokere i dit system, så du ikke er i stand til at udleve dit potentiale og leve livet fuldt ud.

Shapiro siger: At fortiden er til stede i – og forgifter – nuet, når man er traumatiseret.

Det bedste udgangspunkt

Det er vigtigt for mig at vi ”klikker”, så du med det samme føler dig tryg og har tillid til mig. Det er også af stor betydning i forhold til at få et godt resultat ud af terapien.

Du har måske valgt mig fordi en anden har anbefalet mig, men det er en god idé, at du er tro mod din egen fornemmelse af, om jeg er den rette til at hjælpe dig. I min klinik er der frihed til at sige det, hvis du ikke føler at kemien er der.

Dernæst er det vigtigt, at DU har lyst til forandring – og er klar til at se indad. Du kommer i terapi fordi DU har lyst, og ikke fordi andre synes, at det vil være en god idé eller at andre mener, at det har du brug for. Det er nødvendigt, at du er samarbejdsvillig, hvis vi sammen skal nå et godt resultat. Du skal være klar til at tage ansvar for dit liv.

Som udgangspunkt så kan vi arbejde med hvad som helst. Intet er for stort eller for småt.